2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Lietuvos policija ir politiniai cirkai

Neseniai per televiziją pamačiau kaip žurnalistė per LT televiziją ,,varto“ būsimą policijos viršininką. Kokie blogi policijos vadovai ir kaip blogai, kad nebuvo girtuokliaujantis policininkas išmestas iš darbo. Plačiau apie pačią tragediją 
            Kas patraukė mano dėmesį, buvo tai, kad buvo kaltinamas ne pats girtuokliaujantis policininkas, bet daug aukštesni vadovai. Jie turėjo užkirsti kelią šiam įvykiui? Taip iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie turėjo. Bet pažiūrėkime ne paviršutiniškai - pažiūrėkim kaip yra. O yra taip - paprasti pareigūnai geria ima kyšius ir joks policijos valdžios pakeitimas to nepakeis. Kodėl? Už tai, kad burtų nebūna ir jei išmestume visus geriančius ir kyšius imančius pareigūnus iš policijos tai greit iš vis policijos neturėtume. Kyla klausimas kodėl pareigūnai geria? O atsakymas labai paprastas, nes atlyginimas varganas, pareigūnai kasdien mato lavonus, kasdien su narkomanai turi aiškintis - stresas nepakeliamas. Taip čia ne pasiteisinimas gerti bet, ką ateis naujas viršininkas ir sakys nuo šiol už girtuokliavimą ir kyšių ėmimą būsit visi išmesti? O tada visi išsigąs netekti savo ir taip nekenčiamo darbo kuris kasdiena stumia į neviltį ir pasidarys pavyzdingi pareigūnai?
            Dabar kokios nors policijos valdžios pakeitimas būtų tik politinis žaidimas. Atseit prezidentė nežino kaip yra. Rūpinas tauta, baudžia tautos ,,nemėgstamiausius“ ir kelia savo reitingus.
            O kaip šią problemą spręsti nežinia. Anglijoje Policijos atlyginimai itin aukšti kitų  profesijų atžvilgiu, policininkai uždirba panašiai kaip aukštos kvalifikacijos programuotojai ar žemos kvalifikacijos advokatai. Arba penkis kart daugiau, nei eilinė padavėja. Todėl susidaro didelė konkurencija, o ir patiem pareigūnam kyla meilė darbui, jau nekalbant apie nemokamą kvalifikuotą psichologinę pagalbą pareigūnams paplitusią vakaruose.
            Dabartinė valdžia nepajėgia pakankamai finansuoti policijos kas pačią prezidentę padaro kaltesnę, nei policijos viršininkus.




Straipsnis apie geriausiai apmokamus JK darbus

Šis straipsnelis gimė iš mano komentaro viename rimtesnių lietuvos forumų. Užsivedė gan įdomios diskusijos jas galite skaityti ČIA.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą