2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Sveikinu su tuo kaip atšventėme Kovo 11 !

Sveikinu su tuo kaip atšventėme Kovo vienuoliktą, ne su kovo vienuoliktąja, na kartu ir su ja, bet vis gi daug labiau džiaugiuosi kaip ši šventė buvo pažymėta. Ir taip galite mane apšaukti kuo tik norite, bet eitynės Vilniuje man pasirodė tarsi šviesos spindulėlis. Šiemet jos buvo labai plačios ir taip iš karto sutinku su kritika aš ir gi įžvelgiu ir neigiamų aspektų: fašizmo ir hitlerizmo užuominų. Plakatas su vos palinkusiomis SS raidėmis tikrai buvo fašistinis.   
Bet retas, pastebėjo, kad į tokį renginį rinkosi labai įvairūs žmonės. Ir kiek liberalumo reikėjo parodyti Tremtinių ir politinių kalinių chorui kurį sudaro beveik vienos pensininkės, kad kartu žygiuotų su baikeriais ir skustagalviais? Kiek liberalumo reikėjo jaunimui parodyti kuris į šį renginį kvietė senolius. Tad drąsiai galime sakyti - šiemet eitynės turėjo ir visiško fašizmo detalių, bet ir liberalaus tautiškumo detalių.
Šio liberalumo atsiradimą gražiai išdėsto žurnalistas Julius Panka: ,,Tuos labai skirtingus žmones vienijo keletas dalykų. Visų pirma tai meilė Tėvynei, meilė Tautai. Šie jauni žmonės su vėliavomis rankose išėjo pagerbti savo šalies, savo laisvės. Jie išėjo pasidžiaugti, kad prieš 21 metus mūsų šalis parodė pavyzdį visoms Sovietų Sąjungoje kalinčioms tautoms.“ 
                Džiaugiuosi šio renginio masiškumu, tai buvo jaunimo vienas iš pirmųjų žingsnių einant į konservatyvų patriotizmą ir galime pasidžiaugti dviem tendencijoms pirma kaip minėjau šios minios auga, antra jos iš visiškai fašistinių tampa vis liberalesnės, bet išlaikančios tautiškumą, palyginus 2008 metų eitynes su šių metų eitynėmis galime įžvelgi abejas tendencijas. Jei šios tendencijos išliks po kelių metų galėsime stebėti masines sveiko patriotizmo eitynes.  To ir linkiu, tik nenukrypkime į  ,,lankas“.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą